Rareș Bogdan, un atac la Orban cu ocazia numiri politice la Apele Române

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că Ervin Molnar – actual deputat PNL – trebuia demis de la șefia Administrației Naționale „Apele Române”, după ce a decis schimbarea inginerului Ovidiu Ianculescu de la SGA Mureș cu un membru de partid, care nu avea legătură cu activitatea în companiei de stat.

„Dacă m-ați fi auzit cu două-trei săptămâni înainte de ziua alegerilor, aș fi spus așa: în seara în care a apărut dezvăluirea Recorder am spus că vom pierde în jur de 2-3 procente, pentru că se va duce ca o rachetă, pentru că noi am promis criterii de peformanță și o altă politică decât PSD. Vă spun din start: nu este deloc corect, cred că trebuia să fi acționat încă de atunci, demițându-l pe domnul Ervin Molnar și să cerem noi o anchetă internă„, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

„Mă bucur că Florin Cîțu a solicitat acest lucru, pentru a verifica ce s-a întâmplat, iar pentru a dovedi că suntem complet diferiți de PSD și de toți ceilalți și vrem cu adevărat reformă în România trebuie să aplicăm criteriile de performanță. Sunt convins că Florin Cîțu va aplica criteriile de performanță în fiecare companie națională, nu doar la Apele Române”, a completat el.

„În cazul Apele Române, unde deja au apărut trei dezvăluiri consecutive – prima înainte de ziua alegerilor – ar trebui o chestiune extrem de largă pentru a vedea ce s-a întâmplat și mai ales de ce o astfel companie are nevoie de peste 12.000 de angajați. Pentru a dovedi că suntem partidul care a mai modernizat o dată România, va trebui ca astfel de cazuri, care sunt izolate, să fie stârpite și rezolvate din start”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

„Vă asigur că nu este niciun scandal. Azi am vorbit cu Ludovic Orban și acum două zile. Nu e niciun scandal, e un partid viu, un partid unde se spun lucruri, unele mai apăsat. Noi suntem preocupați de guvernare, nu de congrese. Congrese avem în octombrie până atunci e departe”, a subliniat el.

Rareș Bogdan a fost întrebat cum se face că după reportajul Recorder, Petru Avram, directorul ABA Prut-Bârlad, l-a dat afară pe inginerul Gabi Musteață pentru dezvăluirile făcute. „Mi se pare o formă de abuz incalificabil”, a răspuns liderul PNL.

„O chestiune care, din păcate orice declarație face Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Florin Cîțu, Ilie Bolojan, Emil Boc, Robert Sighiartău sau alți lideri PNL, sunt acoperite, date la o parte de acțiuni ale unor personaje minore care își închipuie că venirea la putere echivalează cu gestionarea fără niciun discernământ a unor domenii esențiale. Nu știu cine e Petru Avram, am înțeles că este un coleg de-al meu, îmi pare rău pentru comportamentul dânsului”, a mai declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *