Bucuria nu a durat mult. Cluj-Napoca intră din nou în SCENARIUL ROȘU. Se închid restaurantele, cafenele, teatrele și cinematografele

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Doar câteva zile a durat visul frumos al patronilor din HORECA după ce şi-au reluat activitatea cu capacitatea redusă la 30%, astăzi a venit anunțul că vor trebui să inchidă din nou pentru 14 zile, după ce vineri incidenţa cazurilor de COVID-19 a urcat peste 3 la mia de locuitori.

Decizia a fost luată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prin Hotărârea nr. 9/12.02.2021, şi va intra în vigoare în 14 februarie.

Firmele din domeniul HORECA, precum şi teatrele, cinematografele sau sălile de jocuri de noroc din Cluj-Napoca şi-au putut relua activitatea începând cu data de 9 februarie 2021, după o decizie a CJSU Cluj având în vedere că incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut luni la 2,97 la mia de locuitori.

Autoritățile au anunțat luni că măsura redeschiderii este una temporară, urmând ca la data de 12 februarie să se reevalueze situația epidemiologică.

Vineri incidenţa în municipiu a ajuns la 3,49 la mia de locuitori, astfel că CJSU Cluj a decis să reintroducă restricțiile din scenariul roșu.

Astfel, începând de duminică, 14 februarie, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa în continuare doar la exterior și va fi permisă servirea la interior doar a clienților care sunt cazați în pensiuni și hoteluri.

De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar sălile de spectacole sau cinema rămân închise pentru încă 14 zile.

Măsurile se aplică atât în Cluj-Napoca, cât și în comunele Baciu, Băișoara, Cățcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmărtin și Valea Ierii, unde incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, depășeste pragul de 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *