Cum explică prefectul interimar reînchiderea localurilor și sălilor de spectacol?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Prefectul interimar Irina Munteanu a venit cu explicații referitor la închiderea di nou a localurilor și sălilor de spectacol, după ce în urmă cu câteva zile s-au redeschis din nou din cauza scăderii ratei de infectare cu COVID sub 3 la mia de locuitori.

Patronii din HORECA sunt nemulțumiți de această situație, mai ales că vor fi obligați de lege să închidă, din nou, localurile înăuntru duminică noaptea la ora 00:00, mai ales de Valentine’s Day.

Vineri incidenţa în municipiu a ajuns la 3,49 la mia de locuitori, astfel că CJSU Cluj a decis să reintroducă restricțiile din scenariul roșu.

„Prin HCJSU nr.4 din 26.01.2021 au fost dispuse masuri pe 14 zile în aplicarea H.G. nr.3/2021 cu privire la prelungirea starii de alertă.

Termenul de aplicare al măsurilor dispuse a expirat la data de 08.02.2021 cand au fost reevaluate măsurile, fiind adoptată HCJSU nr.7/08.02.2021 cu aplicabilitate din data de 09.02.2021. Acestea s-au adoptat raportat la rata de incidenta din 08.02.2021 ( cand Cluj Napoca avea o incidenta de 2,97) și doar pe o perioadă limitată, respectiv până la ieșirea din vigoare a HG nr.3 din 2021, urmând ca după această dată să ne încadrăm în noul cadru legislativ.

Măsurile dispuse astăzi sunt in aplicarea unui alt act normativ de prelungire a stării de alertă, respectiv HG 35/2021 și au ca referința rata de incidenta din ziua adoptării hotărârii, asa cum se procedează de fiecare dată când CJSU adoptă o hotărâre ce implică raportarea la rata de incidenta.

Astfel că, în temeiul legii, era necesară atât evaluarea anterioară la 14 zile, cât şi adoptarea māsurilor de relaxare până la adoptarea HG 35 / 2021 cu privire la prelungirea stării de alertă, cât şi raportarea la rata actuală a incidenție şi aplicarea noilor măsuri adoptate prin ultima hotarea a CJSU.

Dincolo de toate, atitudinea noastră, a tuturor, cu privire la respectarea masurilor sanitare si grija pe care o manifestam unii fata de altii, determina rata incidentei si implicit relaxarea unor masurilor si reluarea activitatilor cu care am fost obisnuiti”, a declarat Irina Munteanu.

1 thought on “Cum explică prefectul interimar reînchiderea localurilor și sălilor de spectacol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *