În satul clujean Vâlcele urmează să fie introdus gazul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Veste bună pentru locuitorii satului clujean Vâlcele, se va introduce gazul, a anunțat primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea.

Edilul din Feleacu a anunțat că proiectul stației de Reglare Măsurare și Predare (SRMP) a fost finalizat.

„Referitor la stadiul alimentarii cu gaz a gospodariilor din satul Valcele, doresc sa va anunț ca a fost finalizat proiectul pentru Stația de Reglare Masurare și Predare (SRMP) care o sa alimenteze cu gaz reteaua de distributie din satul Valcele.

Incepand cu data de 09.02.2021 pe site-ul de achizitii publice (SICAP) se afla postat anunțul Transgaz privind lucrarea de executie a Stației de Reglare Masurare și Predare. Ofertele se pot depune pana in data de 04.03.2021, urmând ca termenul de executie sa fie de 5 luni de la data incheierii contractului de executie.

Mentionam ca, lucrarile privind Stația de Reglare Masurare și Predare sunt in termen, acesta fiind de 18 luni de la momentul achitării de către noi a acesteia catre Transgaz (Primaria Feleacu a efectuat plata inca din luna decembrie a anului 2019).

Aceasta statie o sa alimenteze reteaua de distributie gaz executata de catre noi, in mare parte, inca de anul trecut.
Chiar dacă termenul de finalizare a executiei retelei de distributie gaz este iunie 2021, preconizez ca o sa finalizam lucrarile la aceasta rețea in primavara acestui an, încercând sa grăbim cât putem momentul alimentarii cu gaz a gospodăriilor din satul Valcele.

Dupa finalizarea și recepționarea retelei de distributie gaz, urmeaza probele de presiune care vor fi efectuate de catre cei de la Gaz. Insa, pentru probe, este nevoie de SRMP-ul despre care vorbeam in prima parte a postării.

Dupa finalizarea probelor de presiune, putem depune documentațiile pentru obținerea Licentei de Operare la ANRE, iar odata obținută aceasta licența putem considera încheiata atât din punct de vedere fizic cât și birocratic aceasta rețea.

Acela va fi momentul la care se poate vorbi de startul etapei de branșări individuale (vom detalia la acel moment demersurile pe care trebuie sa le faca fiecare dintre dumneavoastra) și va asigur ca facem toate eforturile pentru a ajunge cât mai repede la aceasta faza.

Nu putem da termene clare deoarece din acest moment se vor parcurge mai multe etape birocratice care nu depind de noi. Asadar, acum suntem ținuți de momentul la care Transgazul va monta SRMP-ul, dar preconizam ca fără ”blocaje” cel tarziu la inceputul acestei toamne putem avea Licența de Operare pentru aceasta rețea și sa trecem la etapa de branșare a gospodăriilor din satul Valcele”, a declarat Costea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *