Iakob Attila, președinte USR Cluj-Napoca, la Clujul Politic LIVE!: „Protestele au farmecul lor, dar schimbarea o putem face implicându-te în mecanismele politice”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noul președinte al USR Cluj-Napoca, Iakob Attila (35 ani), a fost invitatul joi dimineața, 18 februarie, în emisiunea online Clujul Politic Live!

Attila a vorbit despre motivele sale pentru care a ales să intre în USR și cum a găsit filiala preluată de la fostul președinte al organizației municipale, George Trif. Acesta a fost vicepreședinte a Biroului Local USR în trecut. 

„Am decis să mă alătur USR-ului din același motiv pentru care au făcut-o mulți oameni. După ani de stat pe margine am zis că protestele au menirea și rolul lor, dar schimbarea o putem face implicându-te în mecanismele politice. Protestele au farmecul lor, au rostul lor, ajută, dar până la urma urmei decizia asupra adoptării OUG 13 a lui Iordache a venit în Parlament și nu în stradă. Și până la urmă dacă dorești să oprești un astfel de demers trebuie să fi prezent în locul unde se ia.

Până anul trecut am fost în biroul local Cluj-Napoca ca și vicepreședinte, m-am ocupat în mare parte de comunicare și de tot ceea ce implică”, a declarat noul lider municipal al USR Cluj-Napoca.

„Am găsit filiala cum am lăsat-o, am fost vicepreședinte înainte, ar fi acum o prostie să spun că am găsit-o într-o stare urâtă sau într-o stare diferită. Dar în momentul de față odată cu intrarea la guvernare se vede că există lucruri care trebuie făcute și a intrat și filiala în logica de guvernare politică. Lucrurile s-au schimbat, ecuația s-a schimbat și trebuie făcuți anumiți pași în direcția politicilor publice, respectiv a promovării proiectelor de guvernare locală, a mai precizat Attila.

Despre activitatea consilierilor locali USR-PLUS

„Apreciez pozitiv activitatea consilierilor locali. Să nu uităm că acești consilieri nu sunt oameni din școala veche a politicii, nu sunt politicieni, în momentul de față le-au trebuit o anumită perioadă de ajustare la mecanismele  legislative, dar dacă ne uităm foarte bine majoritatea consilierilor locali, nu ne uităm la Cluj-Napoca, mă refer la nivel național, vin din sectorul privat. Și e nevoie de o anumită perioadă de adaptare la mecanismele administrative-birocratice . consilierii noștri au pus întrebări legate de anumite probleme ale orașului în ședinte, au participat la ședințele comisiilor unde au propus anumite ajustări, iar în momentul de față lucrează la proiecte pe care le vom propune în noul an bugetar, a mai susținut Iakob Attila.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *