Boc deplânge soarta educației și economiei locale din cauza pandemiei: „Clujul este pur și simplu discriminat. Economia este în prag de sufocare”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a deplâns soarta industriei HORECA și a afacerilor afectate din cauza pandemiei, susținând că economia locală este în prag de sufocare din cauza numărului mare de teste pe care se face în municipiu.

„Am spus de atâtea ori și văd că ne lovim de zid. Clujul este pur și simplu discriminat în această privință pentru că face un număr foarte mare de teste, în comparație cu alte județe care nu fac teste sau fac foarte puține și atunci am ajuns cu economia Clujului în prag de sufocare.

Este complet nedrept față de atitudinea oamenilor de aici, care au respectat recomandările autorităților, se vaccinează și se testează în număr mare, dar avem aproape totul închis. Am cerut de atâtea ori ponderarea incidenței la numărul de locuitori cu numărul de teste pentru a avea o imagine reale, dar acest lucru nu s-a făcut, din această cauză suntem la 3.21, 3.41, coborâm trei zile după care iar urcă pentru că se testează mult în oraș. Până nu se va face o ponderare vom ajunge să pierdem tot mai multe locuri de muncă, îngrijorare masivă legată de educație, probleme pentru elevii de clasa a 8-a sau a 12-a care au examene la sfârșitul anului și nu vor avea egalitate de șanse față de alți copii din alte județe.

Nu dorim ca din cauza un birocrați care stau în birou și analizează să punem educația în dificultate, iar afaceri să se închidă și oamenii să nu mai ajungă își poată asigura
veniturile elementare.

Suntem de aceeași parte a baricadei, tot ce ține de domeniu local se face, nu am închis creșele niciodată, carantinarea depinde de noi, nu de București și nu am carantinat deși eram la
9 la mie. Pentru că am avut toate argumentele necesare să nu carantinăm, capacitate de testare, capacitate de primire în spitale, capacitate de conformare cu regulile din România.

Trebuie să se pondereze pentru că la Cluj se testează mult, teste acelea PCR care costă, nu sunt ieftine, oamenii sunt mai cu dare de mână și asta e bine pentru că testarea e soluția, am susținut-o în orice moment pentru a putea ține sub control pandemia. Și vedeți că spitalele sunt cu situația sub control, am reușit să nu fim supraaglomerați deși Clujul este un centru regional cu mai multe județe din Transilvania. Noi ne-am făcut datoria, dar guvernanții ne țin în loc și nu e neapărat factorul politic, ci factorul tehnic pentru că deciziile politice pe componenta medicală se fundamentează pe deciziile tehnice ale experților. Cu acești experți de pe scaun am eu problemă care nu se uită la realitatea din teren, ci pur și simplu se uită la un calculator, care riscă să ducă economia în gard și riscă să pună generații de copii în dificultate majoră și să le compromită viitorul”, a declarat Boc, vineri dimineata, la un post de radio local.

1 thought on “Boc deplânge soarta educației și economiei locale din cauza pandemiei: „Clujul este pur și simplu discriminat. Economia este în prag de sufocare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *