Primarul Boc, despre controversatul hotel de pe str. Avram Iancu: „Proiectul a fost respins de trei ori la Cluj și aprobat la București. Legal nu mai avem ce face”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat într-o intervenție telefonică la un post local că municipalitatea clujeană nu mai are ce să facă referitor la acest proiect deoarece a fost respins de trei ori și aprobat de tot atâtea la București.

Edilul susține că va apela la bunăvoința proprietarului pentru a încerca să facem ceva pentru a arăta bine acest hotel.

„Am avut o ședință a comisiei de urbanism unde i-am pus pe fiecare expert să își spună părerea. Proiectul a fost respins de trei ori la Cluj și de trei ori a fost aprobat de Comisia de Urbanism de la București. Noi am fost obligați să acordăm autorizația pentru că nu a mai depins de noi. Primarul sau arhitectul șef trebuie să aplice legea, iar avizul acesta a comisiei de monumente a fost de trei ori respins la Cluj și de trei ori aprobat la București. Așa că arhitectul șef nu avea ce să facă dacă proprietarul a avut toate piesele la dosar. Dacă nu aprobăm un proiect dacă are toate avizele pentru că făceam pușcărie, era abuz în serviciu.

Vom încerca să avem o discuție amiabilă cu proprietarul să vedem cum putem să facem să arate mai bine monstruozitatea asta, pentru că legal nu avem ce face. Nu îmi este ușor să țin spate în comisia de urbanism și să țin un echilibru”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *