28.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech ajung astăzi la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) a anunțat că astăzi va ajunge în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară.

Un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti.

La Centrul Regional de Depozitare Braşov ajung 24.570 de doze
La Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze
La Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 24.570 de doze
La Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze
La Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 28.080 doze
La Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 24.570 de doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi. De sâmbătă până duminică s-au făcut aproape 150.000 de programări pentru cele 130 de cabinete care se deschid luni în ţară.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până acum, în România au fost raportate 801.994 de cazuri de COVID-19, dintre care 740.352 au fost declarate vindecate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.