Cine este noul subprefect al Clujului, Camelia Sălcudean?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Alianța USR-PLUS va avea la nivelul județului Cluj pentru prima dată o funcție importantă la nivel înalt. Este vorba de cea de subprefect a județului Cluj, care va fi ocupat de Camelia Sălcudean. Aceasta a depus astăzi jurământul alături de noul prefect, Tasnadi Szilard.

Sălcudean vine din postura de consilier local a comunei Florești și este secretar general al filialei PLUS Cluj.

Noul subprefect este licențiată în domeniul științelor economice și este absolventă a unui master în managementul dezvoltării afacerilor în cadrul Universității Babeș-Bolyai, dar și mai multe cursuri de specializare în cadrul Institutului Bancar Român.

Ea a lucrat în mediul privat, în special domeniul bancar, unde a ocupat mai multe funcții în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR).

Liderul USR, Dan Barna, a transmis câteva cuvinte după investirea Cameliei Sălcudean în funcția de subprefect a Clujului.

„Vă doresc succes tututor și vă transmit un mesaj clar din partea coaliției. România este un stat de drept și un stat în care legea este dreaptă. Domnilor prefecților sper că veți asigura ca toate legile să fie respectate în fiecare județ. Contăm pe dumneavoastră pentru ca la nivelul țării să avem cât mai puțin incidente și întâmplări nefericite. În momentul în care apar probleme, ne așteptăm să fiți la datorie”, a spus Dan Barna.

Camelia Sălcudean, este căsătorită și are o fiică de 14 ani.

Declarația noului subprefect la anunțarea candidaturii pentru funcția de consilier local în Florești la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

„Am o experiență de 30 de ani în sistemul financiar-bancar, unde am interacționat și cu alte domenii de activitate, datorită atribuțiilor multiple pe care le-am avut de-a lungul timpului și timp de 12 ani am ocupat diverse funcții manageriale. Am interactionat cu foarte mulți oameni de-a lungul timpului și am înțeles cât de diferiți suntem unii fata de ceilalți, dar în același timp, și felul în care, nevoi similar ne pot uni.

Am intrat în politică din dorința de a face schimbarea și nu doar de a vorbi despre ea. Cred că societatea românească a ajuns în stadiul în care, tot mai mulți înțelegem că, doar prin implicarea fiecăruia dintre noi într-un mod altruist și fără așteptarea unei recompense anume, putem să ne creștem cu adevărat calitatea vieții în comunitățile din care facem parte.

Dezvoltarea și reconstrucția Florestiului necesită multă muncă, dar mai ales viziune și strategie pe termen lung. Mă voi implica activ în susținerea și implementarea proiectelor care să îmbunătățească considerabil calitatea vieții locuitorilor. Unul dintre subiectele de interes pentru mine este educația, pe care o consider prioritară. O societate educată este o societate care se dezvoltă și performează.

Administrația publică trebuie să asigure cadrul necesar pentru a stimula pe de-o parte creșterea performanței copiilor și cu același grad de importanță incluziunea copiilor din medii defavorizate.

Dezvoltarea sistemului educațional din Floresti trebuie gândit din două perspective:

1. Crearea unui număr suficient de locuri pentru copii.
2. Atractivitatea pentru părinți și copii: condiții optime, dotari de calitate, facilități digitale, facilități sportive și de dezvoltare fizica, dar nu în ultimul rând calitatea actului de învățare și premisa realizării performanțelor școlare funcție de nivelul individual al fiecărui copil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *