Rareș Bogdan: ”În România campania de vaccinare este una foarte bună, fiind pe locul trei în Uniunea Europeană (UE)”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Prim-vicepreşedintele Partidului Național Liberal (PNL, europarlamentarul de Cluj, Rareș Bogdan, a fost duminică, 21 martie 2021, invitatul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

În prima parte a emisiunii au fost atinse teme referitoare la pandemie și campania de vaccinare din România, unde acesta a declarat că: „Încă nu m-am vaccinat, dar mă vaccinez joi la ora 11, la Spitalul Militar Bucuresti, cu orice vaccin îmi este repartizat, nu am o anumită preferință, dacă îmi pică vaccinul AstraZeneca mă vaccinez fără nici o problemă. De exemplu Emil Boc, colegul meu de partid și prietenul meu, s-a vaccinat cu AstraZeneca și nu are absolut nici un fel problemă. În România campania de vaccinare este una foarte bună, fiind pe locul trei în Uniunea Europeană (UE). Eu  cred că, în cazul în care nu se implica armata în organizarea centrelor de vaccinare, dacă nu ar fi fost rigurozitatea, disciplina uluitoare și ar fi lăsat totul pe DSP-uri, era un fiasco această campanie”. Acesta a mai precizat referitor la publicarea listelor cu centrele “secrete” de vaccinare publicate de Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu că „Aș fi fost mult mai atent și aș fi cerut o analiză, pentru că aici sunt și oameni din structurile speciale, fiind aduși special în România să se vaccineze, nu vreau să îi divulg, pentru că nu vreau să ajung al doilea Pacepa”.   

În a doua parte a întâlnirii s-a discutat politică internă, de la la statutul de „numărul unu, la statutul de proscris în PNL”, Rareș Bogdan a spus că „Nu e foarte greu, deoarece unii când văd un personaj cunoscut, volubil care comunică relativ ușor, care are o anumită simpatie publică, devin individioși sau se tem. Eu le-am explicat acelor unii” că nu este cazul pentru că eu nu candidez la președenția partidului.Și pot să zic că, m-am simțit un pic dat de-o parte după alegerile europarlamentare. Adică dacă vă uitați pe pagina partidului nu o să vedeți nici o poză cu Rareș Bogdan în doi ani de zile, și multe alte chestiuni”.

 

Întrebat dacă candidează la șefia PNL din cadrul congresului din toamnă, acesta a menționat că „Nu m-am gândit încă, dar cred că voi susține o echipă, deoarece este greu de la Bruxelles să conduci un partid. Dar nu sunt sută la sută convins că nu voi candida la președinția PNL. Dar sunt aproape convins că voi susține o echipă, care să înteleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta Partidul Național-Țărănes- Creștin Democrat, că trebuie să rămână un partid de minim 25-30 %. În schimb, noi cei din partid, dacă suntem conștienți, trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu ca premier și să-l susținem în actul de reformă”.

Acesta a mai precizat că „Florin Cîțu ar trebui să candideze pentru o funcție în conducerea partidului, în schimb pentru șefia PNL mai poate să candideze și cineva din Ardeal, cum ar fi Emil Boc, având în vedere că are cea mai mare încredere dintre liderii PNL, un alt nume ar fi Ilie Bolojan, un om care a reușit să ridice din Oradea un oraș superb. Partidul are nevoie de o modenizare din punct de vedere ideologic, doctrinar, pentru că marea bătălie în anul 2024 și 2029 va fi diferită față de ce s-a văzut până acum. România nu se va bate între stânga și dreapta neapărat, aceasta se va bate între conservatorism, tradiționalism, valori și neoprogresism, aceasta fiind bătălia și la nivel european”.

Pe final acesta a mai discutat despre un subiect controversat, și anume demisia lui Octav Bjoza, presedintele Asociației Foștilor Deținuți din România, declarând că „Premierul Florin Cîțu a greșit când l-a demis printr-un ordin publicat în monitorul oficial, fără să stea de vorbă cu domnul Bjoza, unde cred că se putea găsi o soluție. Adică lucrurile se fac printr-un dialog, de aceea, vorba dulce, mult aduce”.

Text de Andrei Goia. student, an 1, jurnalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *