Boc despre mitingul AUR anti starea de alertă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc, a declarat astăzi într-o conferință de presă, referitor la protestul anti restricții organizat de AUR,  sâmbătă, 20 martie, că nu este împotriva mitingurilor și oricine are dreptul să se manifeste pentru că așa e în democrație.

„Nu am văzut mitingul, nu am participat, ca om care predă drept constituțional la facultate nu pot să spun că mitingurile legal autorizate pot fi interzise. Cu respectarea condițiilor în democrației oricine are dreptul să se manifeste, asta e diferența dintre democrație și autoritarism, acestea sunt două mari modele. Democrația plătește prețul libertății și uneori pare mai dezorganizată, dar vă veți că gestionarea acestei pandemii tot democrațiile au gestionat-o cel mai bine.

Așa că cu toate greutățile democrației nu voi putea fi împotriva, în cadre legale și cu respectarea regulilor în vigoare, dreptul la liberă exprimare al oamenilor nu poate fi interzis. Libertatea este singura diferență între dictatură și democrație, celelalte uneori le mai poți găsi modalități de comparație, dar între libertate și non-libertate nu există cale mijloc. Unii sunt cu libertatea democrației, alții cu non-libertate sau dictatură”, a spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *