Care sunt motivele pentru care Cluj-Napoca nu va fi carantinat, deși incidența a trecut de 6 la mie? Vezi ce spune prefectul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În urma situației epidemiologice de astăzi, rata incidenței de infectare cumulată la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns la 6,39 în municipiul Cluj-Napoca.

În ultimele 24 de ore, rata infectărilor a crescut în Cluj-Napoca, de la 5,39 la 6,39 la mie.

Deși la o incidență peste pragul de 6 cazuri la mie localitățile ar urma să intre în carantină, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a declarat că în municipiul Cluj-Napoca nu se ia în calcul carantina și a precizat că explicația pentru creșterea coeficienților în UAT-uri este că s-a schimbat modalitatea de calcul a incidenței.

Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Moisescu, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe uat-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența UAT-ului respectiv”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard

Și în alte localități din Cluj rata infectărilor este foarte mare.

În municipiul Dej se apropie de 7 la mie (6,80), comuna Florești a ajuns la 6,11, Baciu la 5,86, Feleacu la 5, Tureni merge spre 8 (7,77), iar cea mai mare este în Gârbău, unde incidența infecțiilor se apropie de 12 la mie (11,76).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *