Florin Cîțu: “Lupta cu infracționalitatea trebuie să continue”

Politica nationala Slider

Premierul României, Florin Cîțu, a participat marți, 23 martie 2021, la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru anul 2020.

Acesta a declarat că “cu toate că a fost un an dificil anul trecut, și acesta se arată la fel de complicat. Așa că eu vă încurajez să vă înarmați cu suficiență energie și determinare, pentru a trece împreună cu bine, și peste această perioadă a pandemiei. În același timp, aveți de luptat ca și anul trecut cu infracționalitaea, și de aceea vă spun că, nu trebuie să neglijăm în absolut niciun fel această luptă. Chiar dacă avem de luptat cu pandemia, acestă luptă cu infracționalitatea rămâne principala activitatea a MAI”.

Acesta a mai precizat reformele pe care le cere și de la Ministerului Afacerilor Interne, precizând că “fac acest lucru nu pentru că sună bine, ci pentru că este de datoria noastră în acest moment, să venim în întâmpinarea așteptărilor fiecărui om din țara asta, care prin munca lui contribuie la funcționarea statului. De aceea fiecare cetățean trebuie să primească un serviciu public de calitate adecvată, iar noi trebuie să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Am încredere că domnul Ministru Lucian Bode, că va găsi calea corectă și potrivită pentru a-i pune în valoare pe cei meritoși, dedicați misiuni pe care o au. Și că se va dezice de cei care nu fac cinste acestei uniforme. Până atunci însă, avem nevoie de implicare maximă a tuturor celor care au responsabilități în aplicare legi, și în verificare respectări măsurilor de protecție sanitară. Iar legea este una pentru toți, și fiecare persoană care respectă regulile, salvează viața unei alte persoane, iar cei care nu le respectă pun în pericol viața celorlalte persoane. De aceea vă rog să le-o spuneți de la obraz, în timp ce aplicați sancțiunile care se impun. Vă cer fermitate, dar și bun simț, pentru că aceste două atitudini împreună fac eficientă impunerea legi, cu alte cuvinte profesionalism”.

Acesta a mai adăugat că “am așteptări foarte mari de la dumneavoastră în perioada următoare, și vă doresc tuturor sănătate, și misiuni încheiate cu succes”.

Text de Andrei Goia, student, an 1, jurnalism, UBB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *