Propunerile șefului DSU, Raed Arafat, pentru evitarea aglomerației în magazine și în mijloacele de transport în comun

Politica nationala

Decalarea programului şi munca la domiciliu pot fi soluţiile să nu aglomerăm nici mijloacele în transport, nici magazinele, nici nimic. La magazin toată lumea merge şi, dacă le lăsăm deschise până la ora 24.00, tot toată lumea merge. Regula magazinului a fost corelată cu interdicţia de circulaţie, a explicat Raed Arafat, după ce a participat, luni, la şedinţa conducerii PNL.

Dacă circulaţia se interzice după ora 20,00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc, pentru ca oamenii să poată să ajungă acasă şi lucrătorii din magazine să ajungă acasă. Ca să te duci la magazine în fiecare zi la ora 18,00, asta înseamnă că nu se respectă nicio regulă, că toată lumea munceşte până la ora 18,00, fără decalare de program, fără telemuncă. În momentul în care se permite telemunca, se permite şi decalarea programului, atunci oamenii pot să meargă la diferite orare şi, în momentul în care decalezi programul de muncă, (…) cei care pleacă mai devreme ajung la magazin şi nu se aglomerează, aceasta este regula, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Șeful DSU a mai spus că situația din România privind pandemia nu este stabilă și că restricțiile impuse de autorități sunt mai relaxate decât în alte țări. Totodată, el a dat asigurări că nu vor exista restricții mai dure și i-a sfătuit pe români să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție pentru ca restricțiile actuale „să devină istorie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *