Andrei Caramitru, reacție virulentă la adresa protestatarilor care au ieşit în stradă luni seară pentru a milita împotriva restricţiilor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Andrei Caramitru, fiul directorului Teatrului Național București, Ion Caramitru, și fost consilier al președintelui USR, Dan Barna, a postat un mesaj virulent la adresa protestatarilor care au ieşit în stradă luni seară, la București, pentru a milita împotriva restricţiilor. Caramitru jr. îi numeşte „analfabeţi”, „vai de capul lor”, care locuiesc cu părinţii, pentru că nu ar avea bani de chirie.

Ăştia analfabeţi funcţionali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor. Stau cu mama şi cu tata că de unde bani de chirie. Mama şi tata vor primi un cadou în seara asta când băiatul se va întoarce de la protest.  Şi peste 2 săptămâni nu vor avea unde să se ducă să se trateze. O să se sufoce în case. Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauristilor. E foarte trist ce trăim”, a scris Caramitru pe Facebook.

Andrei Caramitru nu se află la prima ieșire în decor. În august 2019, fostul consilier al lui Dan Barna a jignit mai mulţi jurnalişti, pe care i-a făcut, conform  adevarul.ro, „cretini“, „sclavi“ sau i-a considerat „jeg uman“. Unii colegi de partid s-au delimitat de Caramitru jr., cum e cazul senatoarei Florina Presadă, ceea ce a dus la critici ale acestuia la adresa alesului USR.

Cu două luni înainte de acuzațiile la adresa jurnaliștilor, Andrei Caramitru intrase într-un scandal ca la ușa cortului cu Mihai Neamțu, pe atunci la PNL. Site-ul epoch-times.ro a redat conținutul discuțiilor avute de cei doi pe Facebook. 

Mihail Neamțu: Sper că e clar pentru toată lumea:

– Alianţa 2020 (USR/PLUS) susţine la nivel european politicile lui Macron/Verhofstadt: migraţie necontrolată, porţi deschise pentru populaţiile africane, toleranţă faţă de Islamul politic, secularism agresiv şi globalism fără frontiere. Pentru că nu le pasă de creştinism, patriotism şi istorie, liderii USR/Plus vor abandona Basarabia în ghearele Rusiei.

Andrei Caramitru: Nu e doar o minciună uriaşă ce spune acest personaj. Dar este mai manipulator şi mai josnic decât ce a spus Dragnea în ultimii 2 ani (…) Eu l-am taxat de imbecil. Trebuia să mai adaug şi ticălos. Îmi menţin afirmaţia. Acum cere o ‘dezbatere’ cu mine. Ce să dezbat cu oameni dezaxaţi? Nu mă cobor la nivelul lor şi nu îi ajut să îşi crească profilul public.

La sfârțitul lunii septembrie 2020, Andrei Caramitru a mai avut o ieșire penibilă în spațiul public. Țintele lui au fost Gabriela Firea, Dana Budeanu și Oana Lovin, după ce acestea l-au atacat la unison pe Nicușor Dan, acuzându-l că face jocul unui puternic dezvoltator imobiliar din București. 

Nicusor Dan a sintetizat perfect. Da – Firea, Budeanca, șparanghelista videochatistă si toate celelalte din jurul lor sunt PANARAME. Niște țațe nebune și tupeiste, centuriste frustrate, niște vagaboande, promovate de “sponsorii” lor interlopi – toți știm de ce si pentru ce fel de servicii. Si sa nu uităm – Budeanca e nașa celeilalte mari panarame, Udrea. Băsescu normal ca o ajuta pe Firea – el a promovat cel mai mult panaramele in politica – omul e obsedat de whisky si de panarame. E atât de obsedat de panarame că a ajuns si el o panaramă masculină alcoolizată acum la Bătrânețe”, a scris Caramitru jr. pe Facebook, conform stiripesurse.

Andrei Caramitru nu e un fitecine în politica românească. În afara faptului că e fiul cunoscutului actor și regizor de film și teatru, Ion Caramitru, Andrei are un CV excepțional și o educație aleasă. Însă caracterul nu e deloc pe măsura lor. Dimpotrivă. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *