Ce spune președintele USR Cluj despre intenția liderului AUR, George Simion, de a-i acționa în judecată: „Să fie sănătos! Îi doresc succes, dar nu prea cred!”

Politica nationala Slider

Președintele USR Cluj, Radu Chirilă, a declarat pentru clujulpolitic.ro că acțiunile din stradă din ultimele trei zile ale co-președintelui AUR, George Simion, și ale unor susținători ai acestei formațiuni politice „au fost de natură extremistă, fascistă”, și că n-are nicio emoție dacă parlamentarul AUR îi va chema în fața instanței.

Declarațiile lui Radu Chirilă pentru clujulpolitic.ro vin în contextul în care protestele față de restricţii au fost deturnate spre naţionalism, xenofobie, extremism. Au fost atacaţi, pe rând, Klaus Iohannis, Raed Arafat, Dominic Fritz, primarul Timișoarei. La Piteşti, protestatarii au scandat împotriva maghiarilor, iar în alte oraşe s-a strigat împotriva medicilor (s-a scandat „Criminalii! Criminalii!”). Mai mult, George Simion a anunțat, după protestele de luni seară din țară, că va da în judecată Alianța USR PLUS pentru defăimare! George Simion a susținut că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contrazic!

E dreptul lui să inițieze o acțiune în instanță, probabil consideră că onoarea i-a fost pătată. Declarațiile domnului Simion vin în urma unor acțiuni și scandaluri de ordin extremist, chiar fascist. Amintiți-vă ce au strigat protestatarii la Timișoara și ce au scandat la Pitești! Dacă el consideră că i-a fost pătată onoarea, să se adreseze instanței de judecată, care va decide cât valorează onoarea sa. Ce să zic: să fie sănătos! Eu îi urez succes, dar nu prea cred!”, a declarat, pentru clujulpolitic.ro, avocatul Radu Chirilă, copreședintele USRPLUS Cluj.

Ce-au scandat protestarii în fața casei lui Dominic Fritz

Luni seara, aproximativ 500 de protestatari au ajuns în jurul orei 23.00 în faţa locuinţei primarului Dominic Fritz, unde au scandat mai multe lozinci: „Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”, ”Demisia!”, „Ieşi afară, javră ordinară”, „Fără carantină”, „Dominic, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, „Afară, afară cu Fritz din ţară”, „Nu vrem carantină, nu vrem să faci Auschwitz din Timișoara”, „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu”.

Radu Chirilă despre Andrei Caramitru

Pe de altă parte, chestionat pe seama ultimelor declarații ale fostului consilier economic al președintelui Dan Barna, Andrei Caramitru, care a postat un mesaj virulent la adresa protestatarilor ce au ieşit în stradă luni seară, la București, Radu Chirilă a fost destul de categoric. 

„Andrei Caramitru nu mai are nicio legătură, din ce știu eu, cu USR. El a fost o perioadă consilier economic al președintelui Dan Barna, dar fără să fie membru de partid. Pe de altă parte, Andrei Caramitru este o persoană foarte critică. El este critic și cu membrii USR, și cu partidul. Are multe mesaje dure vizavi de USR. Dar ar fi o coincidență nefericită ca Andrei Caramitru să fie asimilat cu USR”, a spus Radu Chirilă. 

Ce a spus Caramitru jr. despre protestatarii anti-restricții

Ăştia sunt analfabeţi funcţionali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor. Stau cu mama şi cu tata că de unde bani de chirie. Mama şi tata vor primi un cadou în seara asta când băiatul se va întoarce de la protest.  Şi peste 2 săptămâni nu vor avea unde să se ducă să se trateze. O să se sufoce în case. Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauristilor. E foarte trist ce trăim”, a scris Caramitru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *