Doi dintre foștii președinți ai CNSAS, trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Daunele provocate ar fi de 8 milioane de euro!

Comunicate

Vasile Ciurchea, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în perioada 2007-2009, și Irinel Popescu, fost președinte al acestei instituții în perioada ianuarie-decembrie 2009, au fost trimiși în judecată de DNA, ambii fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, se arată pe pagina Direcției Naționale Anticorupție.

Vasile Ciurchea, fost președinte al CNSAS. Foto: economica.net

Conform sursei citate, DNA a trimis în judecată, în stare de libertate, pe cei doi foşti preşedinţi ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) şi a unei societăţi comerciale. Acuzațiile DNA: cei doi foști președinți ai CNSAS ar fi abuzat de funcţia deţinută pentru a încheia, în mod nelegal, o serie de acte adiţionale ce ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate, ceea ce ar fi produs un prejudiciu de peste 8 milioane de euro în dauna CNAS. În schimb, acuză DNA, cei doi ar fi primit sume de bani fie în folos propriu, fie pentru anumite societăţi comerciale.

Irinel Popescu, președinte al CNSAS în perioada ianuarie – decembrie 2009. Foto: Epoch Times Romania

 

Citește toate acuzațiile, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *