SOS Râul Someș! Sute de tone de deșeuri sunt aruncate în Someș, gunoaie care ajung în Cluj și pleacă mai departe

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Activistul clujean de mediu Adrian Dohotaru (fost parlamentar USR, apoi independent în mandatul 2016 – 2020 – n.r.) trage un semnal de alarmă vizavi de poluarea excesivă și constantă a râului Someșul Mic, care străbate o parte însemnată a Capitalei Transilvaniei, și-i invită pe clujeni să trimită sesizări către autoritățile locale prin care să le ceară un râu curat. 

Râul Someș nu este groapă de gunoi. Sute de tone de deșeuri, chiar mii, sunt aruncate în albia și pe malurile Someșului în amonte de Barajul Florești, dar și în aval, gunoaie care ajung în Cluj-Napoca și mai departe. Gunoaiele poluează râul și malurile și ne strică bucuria de a fi în natură. Cer curățarea de gunoaie. Cer bariere în mai multe locații pentru a preveni depozitarea ilegală de deșeuri și camere de supraveghere. Dar propun soluții pe termen lung: tranzitarea zonei la minut prin realizarea unei piste de biciclete la nivel metropolitan, plus alei pietonale la râu, crearea de arii naturale protejate și spații verzi la râu. Sunt măsuri care descurajează actele anti-sociale, a transmis Dohotaru.
Activistul de mediu îi îndeamnă pe clujeni să completeze petiția online cu o sesizare colectivă, în speranța că autoritățile locale reușesc să strângă mai mult de 100 de tone de deșeuri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *