Statul darnic cu partidele politice. Pe ce au cheltuit PSD, PNL, USR: propagandă de presă, salarii, chirii și utilități

Comunicate Slider

PSD și PNL a cheltuit cea mai mare parte a banilor primiți ca subvenție de la stat în februarie 2021 pe propagandă, în timp ce USR-PLUS pe personal, arată o analiză Expert Forum, citată de stirileprotv.ro. Potrivit acesteia, partidele primesc mai mulți bani decât ar avea nevoie, se arată în studiul Expert Forum, un think thank independent alcătuit din experți în politici publice și reforma administrației.

Pentru anul 2021, suma maximă aprobată prin Legea bugetului este de 162 de milioane de lei, iar partidele primesc lunar sume care pot diferi. Suma totală primită în luna februarie este de 19.843.634,81 lei, la fel ca în ianuarie. În luna martie, partidele au primit mai puțin, adică 11,2 milioane de lei.

Partidele și banii cheltuiți 

PSD a cheltuit cel mai mult pentru presă și propagandă (63%), adică 1,7 milioane  de lei vs. 1,1 milioane de lei în ianuarie. Pentru personal (19%) nu există diferențe semnificative față de ianuarie. Partidul a plătit și 112.854 lei pentru cotizații la organizațiile politice internaționale.

Intră pe acest link și vezi sumele de bani cheltuite de PNL și USR. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *