Rafila: „Am putea scăpa de mască în toamnă, când vor fi vaccinați 10 milioane de oameni”

Politica nationala

Medicul Alexandru Rafila susține că măsura de purtare a măștii de protecție s-ar putea ridica în toamna anului 2021 sau când în 10 milioane de români se vor vaccina.

Rafila, medic și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus că românii ar putea scăpa de mască doar în toamnă sau în momentul în care 10 milioane de români vor fi vaccinați, potrivit Digi24.

Un număr atât de mare de români imunizați prin vaccinul anti-COVID-19 va putea fi atins doar dacă în România capacitatea de vaccinare va crește la 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, a spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *