Primăria Clujului: încep lucrările pe tronsonul 3 al Bulevardului 21 Decembrie 1989, între Regionala CFR și The Office

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca a transmis, printr-un comunicat, că modernizează Bulevardul 21 Decembrie 1989 prin reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Conform reprezentanților Primăriei Clujului, pe tronsonul 3, localizat între Regionala CFR și The Office, vor fi realizate următoarele lucrări:

– amenajarea de benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, pe ambele laturi de 4,5 m lățime;
– reducerea benzilor curente de la 4 la 3;
– spațiul destinat traficului bicicliștilor va fi marcat în culoarea verde. În dreptul stațiilor acest marcaj se întrerupe, urmând ca bicicliștii să depășească mijloacele de transport în comun prin stânga;
–  după stația de transport în comun din dreptul Bisericii Reformate, spre vest, se propune a patra banda curentă pentru virajul pe str. Constanța;
– amplasarea de parcări pentru biciclete, locuri pentru repaos, locuri pentru amplasare terase;
– înlocuirea suprafețelor de calcare cu pavaje din plăci de piatra naturală;
– introducerea cablurilor aeriene în subteran;
– plantarea de arbori.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au mai transmis că termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15.04.2022. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări.

Lucrările de modernizare pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț), au început de luni, 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *