Ce scrie în ordinul care a dus la demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate și a provocat criza în Coaliție

Politica nationala Slider

Ordinul dat de ministrul demis al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, publicat marţi seara în Monitorul Oficial şi revocat de premierul Florin Cîţu miercuri seara, prevedea ca pentru municipiile cu peste 100.000 de locuitori se vor avea în vedere şapte criterii pentru instituirea carantinei zonale. Printre acestea, numărul de teste, rata de pozitivare, incidenţa, gradul de ocupare a paturilor, dar şi trendul în ultimele 14 zile, scrie adevarul.ro.

Ce prevedea ordinul revocat

Carantina zonală ar urma să înceteze în momentul în care rata de infectare scade sub 3 la mie. În rest, dacă Ordinul rămâne în vigoare, toate localităţile urmează să ţină cont în mod cumulativ de următoarele criterii, valabile indiferent de numărul locuitorilor:   

  • Rata de incidenţă cumulată în 14 zile;
  • Trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile;
  • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT;
  • Grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ;
  • Grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ; 

În funcţie de aceste criterii, localităţile acumulează un punctaj pe o scară de 1 la 100, iar toate care depăşesc 60 de puncte sunt bune de carantinat. În cazul oraşelor cu mai puţin de 100.000 de locuitori, limita de la care poate fi instituită carantina e de 70 de puncte. Pentru ieşirea din carantină, singurul criteriu este ca rata de incidenţă să fie sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.  

Citește toată știrea, AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *