Victor Micula, beizadeaua magnatului de la European Drinks, trimis în judecată pentru 31 de infracțiuni

Special

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, fiind acuzat în total de 31 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii au cerut Judecătoriei Oradea arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Victor Micula pentru aceste infracţiuni, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată şi doi prieteni ai săi, conform Agerpres.

În sarcina domnului Victor Micula, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au reţinut că acesta ar fi săvârşit un număr de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, în decursul anului 2019, în sensul că acesta a achiziţionat prin persoană interpusă arme letale, muniţie letală pe care le-a şi manevrat şi folosit, acesta nedeţinând niciun permis de port-armă sau autorizaţie în acest sens. El mai este acuzat şi la instigare la fals sub semnătură privată – 13 infracţiuni la număr. El l-a determinat pe un prieten de-al său, inculpat în dosar, să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme, când de fapt beneficiarul acestora ar fi fost domnul Victor Micula”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorul Marius Pop Blaga.

Potrivit unor surse judiciare, citate de g4media.ro, în 2019, şeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniş, ar fi participat la o percheziție a poliției la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal.

Este a doua cerere de arestare în lipsă formulată de procurori în acest an, după ce, în ianuarie, Parchetul Tribunalului Bihor a solicitat emiterea unui mandat de arestare în dosarul în care Micula jr. este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI. Cererea parchetului a fost respinsă însă de instanţă.

Potrivit presei locale, Victor Micula se afla în Elveţia şi era cazat la un hotel de 5 stele, unde folosea cel mai scump apartament cu un tarif de 13.000 euro pe zi.

Frații Viorel și Ioan Micula sunt cunoscuți oameni de afaceri din România. Ei sunt proprietarii companiilor European Drinks, European Food, Scandic Distilleries și Transilvania General Import Export.  Printre brandurile recunoscute ale grupului se numără Izvorul Minunilor, Frutti Fresh, Adria, Naty, Viva și Burger. Grupul European Drinks & Foodm controlează între 25 și 30 de procente din piața de sucuri și bere. Victor Micula, acum trimis în judecată, este fiul lui Viorel Micula.

Ai video cu ce a făcut Victor Micula. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *