Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul Centru Integrat de Transplant Cluj a intrat în consultare publică

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) aferent construirii primului Centru Integrat de Transplant din România și din Sud-Estul Europei este în etapa de consultare publică, a informat Consiliul Județean Cluj într-un comunicat.

Astfel, până vineri, 23 aprilie a.c., persoanele interesate pot transmite Primăriei municipiului Cluj-Napoca propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la documentația P.U.Z. – „Amenajare ansamblul Clinicilor universitare și dezvoltare Centru Integrat de Transplant, str. Clinicilor – str. Victor Babeș”.

La finalul consultării publice, documentația de urbanism va fi dezbătută în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), care își va da acordul înainte de a fi aprobată în Consiliul Local.

În paralel, Consiliul Județean, inițiatorul și realizatorul acestui proiect menit a poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, continuă demersurile împreună cu firmele de arhitectură câștigătoare ale contractului de proiectare, pentru finalizarea proiectului tehnic.

De asemenea, Consiliul Județean a depus proiectul la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură, în vederea avizării acestuia.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *