GALERIE FOTO S-a deschis primul centru de vaccinare drive-through din Cluj. Zeci de mașini s-au „aranjat” la coadă

Sanatate Slider

În Cluj-Napoca s-a deschis luni, de la ora 13.00, primul centru de vaccinare drive-through din oraș și al doilea din țară, după cel de la Deva. Decizia a venit la fix dacă luăm în considerare faptul că aproape 12.000 de clujeni aşteaptă pe liste interminabile să fie vaccinați în zilele următoare cu serurile de la Pfizer şi Moderna.

În parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian”, unde este deschis centrul, zeci de mașini s-au așezat la coadă, pentru ca ocupanții lor să se  vaccineze. Pe la ora 15.00, rândul de mașini era atât de lung încât trecea de Podul Garibaldi și ajungea în parcarea din fața Sălii Sporturilor, unde se aflau corturile cu vaccin. 

Emilia Petean, din Cluj, a venit să se vaccineze însoțită de fiica sa. Spune că s-a programat pe platforma națională, dar fluxul merge foarte greu. Și a venit la centrul drive – through cu speranța în suflet.

Vreau să mă vaccinez pentru că îmi doresc enorm să scăpăm cât mai repede de pandemia asta! Îmi doresc să revenim la normal, să putem călători, să ne întâlnim cu prietenii, să ne putem îmbrățișa, copiii să poată merge la școală în condiții depline de siguranță … Toate astea îmi doresc”, a explicat, pentru clujulpolitic.ro, Emilia Petean.

O familie de clujeni, care tocmai s-a întors din străinătate, din zona verde, deci n-a avut nevoie de carantinare, a venit, la fel, cu speranțe mari.

Vrem să ne imunizăm și-i sfătuim pe clujeni să vină cât mai mulți să o facă. Nu de alta, dar cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât vom putea să scăpăm mai repede de pandemia asta nenoricită”. 

În zona corturilor, e vânzoleală mare. Medici și asistente, doze de vaccin, acte … Aflăm că, în două ore și jumătate de la deschiderea centrului, s-au vaccinat peste 80 de persoane.

Programul este de luni până duminică între 08:00 – 20:00.

Tipul vaccinului este Pfizer-BioNTech. Pentru vaccinare nu este nevoie de programare în Platforma RoVaccinare. 

Se pot vaccina concomitent patru persoane.

Procedura este simplă: trebuie să completeze întâi un formular, le este luată temperatura și apoi sunt vaccinate. Cei care doresc să se vaccineze trebuie să vină doar cu buletinul.

 

1 thought on “GALERIE FOTO S-a deschis primul centru de vaccinare drive-through din Cluj. Zeci de mașini s-au „aranjat” la coadă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *