Se ridică noaptea carantina? Vezi ce spune premierul Florin Cîțu

Politica nationala

Premierul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 Iunie va urma marea relaxare, iar mulți ar dori și ridicarea restricțiilor de noapte, pe lângă renunțarea la mască. Cei mai supărați de restricții sunt cei vaccinați care nu înțeleg de ce trebuie să mai aibă parte de restricții.

Premierul susține că „în acest moment” nu se discută despre ridicarea interdicției de circulație pe timpul nopții, precizând că obiectivul autorităților este să se ajungă la 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie și că regulile aflate în vigoare vor fi rediscutate după ce este atinsă această țintă, informează Digi 24.

„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a spus Florin Cîțu.

În prezent, circulația este interzisă după ora 22.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori, după ora 20.00 în weekend, unde incidența este de peste 3,5 și la ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, dacă incidența trece de 7,5 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *