Hristos a Înviat! Cum a fost în noaptea de Înviere în Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului

Slider Special

Enoriașii creștini ortodocși și preoții de acest rit au așteptat cu nerăbdare Noaptea de Înviere în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, în care trăiesc aproximativ 100.000 de persoane.

Acest lucru s-a văzut și în numărul mare de mănăștureni care au participat la slujba de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. În 2020, sărbătoarea pascală s-a ținut fără credincioși. România era în stare de urgență din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus, iar acum e în stare de alertă.

Chiar înainte de miezul nopții, credincioșii au sosit în număr  mare, de aproape 2.500, conform  Jandarmeriei Cluj cu care a discutat reporterul site-ului clujulpolitic.ro.

În debutul slujbei, n-a plouat, dar încet-încet a început să picure, iar la finalul slujbei totul s-a transformat într-o ploaie torențială. Aceasta nu i-a oprit pe preoți și pe credincioși să înconjoare biserica, potrivit tradiței, de trei ori.

Nu ne poate opri pe noi o simplă ploaie să păstrăm tradiția după ce anul trecut n-am fost lăsați să ținem cu public credincios Slujba de Înviere”, a spus la microfon un preot, imediat după încheierea slujbei, când deja ploua bine.

Sunt bucuroasă că am participat. Dacă nu mergem des la biserică peste an, măcar la această slujbă importantă să participăm, mai ales că anul trecut nu s-a putut”, ne-a spus Maria, o locatară din apropiere, credincioasă ortodoxă.

Preoți în Noaptea de Înviere înconjurând biserica în plină ploaie torențială de început de mai. foto Clujul Politic

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și de un sobor de preoți. Ploaia torențială a împrăștiat o mare parte din credincioși spre case, imediat după terminarea slujbei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *