Gheorghiță: „În această vară ar putea fi vaccinați copiii între 12-15 ani”

Sanatate

Coordonatorul CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a susținut că minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-ar putea vaccina împotriva COVID-19 încă din această vară.

Gheorghiță a anunțat că Pfizer/BioNTech a depus documentația la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii autorizării pentru segmentul de vârstă 12 – 15 ani, astfel că minorii aflați în categoria de vârstă menționată ar putea fi vaccinați împotriva coronavirusului, cu acordul părinților, din această vară.

După cum știți, compania BioNTech Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea obținerii autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Ne așteptăm ca în următoarele zile, FDA să acorde această autorizare și foarte probabil ca în perioada următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va da autorizarea așa că avem o perspectivă cât se poate de clară, ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *