Vaccinare la liber, între orele 14-20, fără programare, pentru cine vrea. Persoanele peste 60 ani se pot vaccina oricând

Sanatate

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din 7 mai, se modifică modalitatea de prezentare la centrele de vaccinare, iar persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. Restul persoanelor care vor să se vaccineze, în afara acestui interval de vârstă, se pot prezenta fără programare, însă în intervalul 14.00 – 20.00.

Persoanele de peste 60 de ani se vor przenta direct la centrele e vaccinare, fără programare. Restul persanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta de la ora 14.00 până la finalul programului, la ora 20.00, fără programare. (…) Atenţie, nu vreau să apară nemulţumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat, însă suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine ceor care se prezintă direct la centre„, a anunţat Gherghiţă.

Dacă va fi un număr mai mre de persoane decât capacitatea de vaccinare a centrului, vor exista liste de aşteptare pentru ziua următare.

Gheorghiţă a mai susținut că este posibil ca această modalitate să crească numărul de doze irosite, pentru că se va merge pe o estimare medie a consumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *