Emil Boc: „Majoritatea clujenilor şi-au desfiinţat garajele voluntar”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Clujului Emil Boc, în cadrul emisiunii de la NapocaFM, a precizat joi, 6 mai 2021, că în Cluj-Napoca nu au fost probleme mari şi că cetățenii şi-au desfiinţat garajele în mare parte de bună voie.

Edilul a susținut că „imediat după ce se curăţă locurile de parcare se elimină tot ce este acolo, și se amenajează noi locuri de parcare. La o lună-două după ce s-au ridicat garajele au mai rămas întodeauna vreo două-trei neridicate, iar pentru acelea trebuie să faci forme legale ca să le ridici”.

Referitor la cum au reacționat oamenii la acțiunea de dărâmare acesta a spus că „foarte bine! În alte părți a fost mult mai mare circul, dar la noi în Cluj nu a fost circ, au fost 2, 3, 4 situații în care oamenii au protestat. Dreptul la protest este legitim până la urmă, dar și dreptul orașului de a face ordine, curățenie și de a aduce mai multe locuri de parcare, inclusiv locuri pentru puncte gospodărești amenajate subteran, de a planta arbori și ăsta e dreptul nostru de a trăi într-un oraș de calitate”.

Totuși sunt și unele cazuri în care locuitorii Clujului nu au dorit să renunțe la garajele lor: „Întradevăr cu câteva excepții garajele au fost desființate voluntar. Cei care nu și le-au desfințat singuri, le-am desfințat noi iar după accea le-am trimis nota de plată acasă, pentru că așa spune legea. Pentru că proprietatea este a orașului. Dar încet și sigur se desfiinţează toate din oraș”, a mai precizat primarul Clujului.

Andrei Goia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *