Ministrul Sănătăţii: „Revenirea la normalitate va trebui făcută în paralel cu vaccinarea şi cu continuarea măsurilor de prevenţie”

Politica nationala

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a susținut, vineri, 7 mai, că revenirea la normalitate se va face treptat, iar restricţiile vor fi ridicate pe măsură ce evoluţia pandemiei şi rata de vaccinare vor permite acest lucru.

„Tot timpul trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Această revenire la normal este de fapt un început de a reveni la viaţa de dinaintea pandemiei. Nu se va putea face dintr-odată, ci va trebui făcută în paralel cu vaccinarea şi cu continuarea măsurilor de prevenţie. Restricţiile vor fi ridicate treptat, pe măsură ce evoluţia pandemiei şi rata de vaccinare ne vor permite să facem acest lucru”, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, joi, la Timișoara.

Mihăilă a reamintit că joi în România au fost vaccinate peste 100.000 de persoane.

„Faptul că accesul populaţiei la vaccinare este mult facilitat arată că ritmul de vaccinare poate fi menţinut şi crescut, pentru a putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie cât de curând posibil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *