Rafila: „Haideți la maratonul de vaccinare de la Cluj!”

Sanatate

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, i-a îndemnat pe toți cei care nu s-au vaccinat să participe la maratonul inițial de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj.

„Particip la maratonul de vaccinare organizat în București de UMF Carol Davila și dacă încă nu v-ați vaccinat, vă așteptăm la Sala Palatului sau la Biblioteca Naționala pentru prima doză de vaccin Pfizer împotriva Covid-19. Peste 16.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 48 de ore la Maratonul Vaccinării din București.

Mă bucură implicarea unui număr impresionant de medici și de studenti, precum și sprijinul acordat de multe instituții în această campanie, pentru că doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste pandemie. Mă implic și contribui cu experiența mea deoarece copiii au nevoie sa meargă la școală în siguranță, vârstnicii și bolnavii cronici să beneficieze de servicii de sănătate în siguranță, adulții să poată munci normal și să avem cu toții o viață socială normală”, a spus Alexandru Rafila.

Rafila susține că pandemia poate fi oprită și fiecare va fi în siguranță atunci când toți vom fi în siguranță.

„Vaccinarea este cea mai importantă, eficientă și mai benefică intervenție de sănătate publică, iar de-a lungului timpului vaccinurile au salvat sute de milioane de vieți.

Vă încurajez să veniți să vă vaccinați împreună cu familia și prietenii – la Sala Palatului sau la Biblioteca Națională, iar de luni, la celelalte centre de vaccinare din țară sau la maratoanele vaccinarii organizate de universitățile de Medicina din Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș și Craiova. Profesioniștii si dascălii din sănătate sunt la dispoziția dvs!”, a spus specialistul în sănătate publică.

Maratonul vaccinării de la Cluj-Napoca va avea loc, în intervalul 14-17 mai, la Sala Polivalentă BTarena. Programul va fi non-stop, organizat pe 20 de fluxuri, cu serul Pfizer – BioNTech, iar vaccinarea se va face fără programare, doar cu buletinul. Rapelul este asigurat după 21 de zile, în aceeași locație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *