Cîțu, la Suceava: „Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, venim mai încet cu măsurile de relaxare”

Sanatate

Prezent la Suceava, premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că dacă vaccinarea nu va merge în direcția corectă, nici măsurile de relaxare nu vor veni repede. El și-a exprimat speranța că românii se vor imuniza pentru că vor să meargă la nunți, concerte, restaurante.

Acesta a explicat că măsurile care vor intra în vigoare de sâmbătă au fost anunțate mai repede pentru că, în România, campania de vaccinare a depășit așteptările. „Urmează cealaltă bornă, de 1 iunie și se va întâmpla dacă vom avea o rată de vaccinare foarte bună. Acum am venit cu măsuri mai repede pentru a le arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a spus premierul.

El a subliniat că pentru măsurile de relaxare sunt luate în funcție de mai mulți factori: vaccinare, rata de pozitivare, etc.

„Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, putem trage și frâna de mână, nu putem să ne jucăm”, a afirmat Cîțu. Întrebat ce înseamnă că „se va trage frâna de mână”, el a răspuns: „Adică să venim mai încet cu aceste măsuri de relaxare”.

Premierul a subliniat însă că românii se vor vaccina pentru că vor să meargă la concerte, nunți și la restaurant. „Ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat. Știm că este foarte ușor să elimini niște lucruri și foarte greu să le pui la loc iar. Vrem să nu mai fie mască până la finalul anului, dar contează foarte mult numărul de persoane vaccinate”, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *