Ludovic Orban, la Cluj, despre Congresul PNL și laude pentru Emil Boc: „Nu e o vizită în care eu să cer sprijinul organizației liberale din Cluj”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a arătat admirația pentru primarul Emil Boc, într-o conferință de presă desfășurată la sediul PNL Cluj, în prezența ministrului de Interne, Lucian Bode, a președintelui filialei, Daniel Buda, dar și a viceprimaruui Dan Tarcea și a ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Orban a afirmat că și-a dorit ca postul de prefect al Clujului să rămână la liberali, dar ponderea din cadrul coaliției de guvernare nu a permis asta. Prefectul a fost numit de UDMR.

„PNL este un partid normal, unde nu există unanimități, nu există cenzură. Însă aș prefera de multe ori ca cei din pozițiile publice să adopte atitudini mai moderate. Într-o negociere nu poți să iei tot. În ceea ce privește prefectul de Cluj, s-a respectat ponderea din cadrul negocierilor. În general, a existat tendința ca UDMR să preia prefectura pe zone unde exista o bună înțelegere între formațiune și partidele politice locale.

În mod tradițional, Clujul a avut o bună înțelegere între UDMR și PNL. Și eu mi-am dorit ca prefectul să fie al PNL, dar de la 38 de prefecți câți aveam în mandatul trecut, noi am coborât la numărul de prefecți care este conform ponderii. Orice prefect e obligat să pună în practică programul de guvernare și până la urmă nu are importanță din partea cui e prefect. Nu poate fi respins că e din partea unei anumite formațiuni. Recunosc că la negocieri nu am putut să asigur prefect din partea PNL, dar mai și pierzi în negocieri”, a declarat Ludovic Orban.

Despre congresul PNL

„Nu sunt demarate discuțiile legate de congres. Eu mă deplasez foarte des în țară, iar la Cluj am venit de multe ori. N-am purtat discuții despre viitorul meu la șefia PNL. Nu e o vizită în care eu să cer sprijinul organizației liberale din Cluj. Nimeni nu beneficiază de sprijin unanim. Vine momentul congresului și fiecare membru va alege pe cale de consecință. Voi veni în fața PNL cu un raport a ceea ce mă recomandă. Când am preluat conducerea partidului, PNL avea un rezultat slab, demoralizat, aflat în opoziție. Să nu uităm că timp de 1 an și o lună a trebuit să guvernăm în cea mai cruntă pandemie și a trebuit să luăm măsuri nepopulare”, a declarat fostul premier.

Boc a boicotat prezenta lui Orban la Cluj

Președintele Camerei Deputaților l-a lăudat pe Emil Boc și susținut este unul dintre cei mai performanți primari din România, iar Clujul este un oraș cu o guvernare locală „remarcabilă”, care este deschizător de drumuri în foarte multe domenii de administrație locală.

Nici primarul Boc, nici președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu au participat la conferința de presă alături de Ludovic Orban.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *