Ministrul Sănătăţii, la Cluj, Ioana Mihăilă: „Voi merge să vaccinez în mediul rural, pentru a da exemplul propriu medicilor de familie”

Sanatate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Cluj, că pentru a-i încuraja pe medicii de familie să se înscrie în programul de vaccinare anti-COVID-19, în special pe cei din mediul rural, va merge personal, săptămâna viitoare, să vaccineze la sate.

„Ce pot să sper şi ce mesaj vreau să transmit către medicii de familie – că ei sunt probabil una dintre cele mai importante verigi pentru vaccinarea în mediul rural, acolo unde e mai dificil pentru cetăţeni să ajungă la un centru de vaccinare, motiv pentru care îi rog să se înscrie şi să participe la astfel de activităţi. (…) Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural şi sper ca acesta să reprezinte un suficient de puternic mesaj de încurajare pentru implicarea medicilor de familie”, a spus Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii ”Maratonului de vaccinare” din Cluj-Napoca, citează AGERPRES.

Ea a menţionat că în prezent vaccinurile au ajuns la 750 medici de familie dintre cei 3.000 înscrişi cu opţiune de vaccinare şi că se vaccinează deja în peste 300 de cabinete de medicină de familie.

Ministrul Sănătăţii a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, iar anterior a avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, precum şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

Am organizat acest maraton din dorinţa de a oferi o şansă la vaccinare tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze şi nu au avut posibilitatea până acum. UMF ‘Iuliu Haţieganu’ s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenţii noştri lucrează ca voluntari la DSP Cluj şi în spitalele COVID-19. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forţe extraordinară şi ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenţi şi cadre didactice din cadrul universităţii noastre, precum şi a personalului sanitar din spitalele clujene’‘, a declară rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

La ”Maratonul vaccinării” anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”.

Maratonul se desfăşoară de vineri de la ora 16,00, până luni, 17 mai, la ora 8,00, cu serul Pfizer-BioNTech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *