Intră Emil Boc în cursa pentru șefia PNL împotriva lui Ludovic Orban? Se formează taberele înaintea Congresului liberalilor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a declarat în repetate rânduri că nu mai este interesat de funcții la nivel central, nici la vârful partidului, dar nici guvernamental.

Dar, potrivit mai multe surse liberale, edilul Clujului s-ar putea înscrie în cursa pentru șefia PNL la Congresul care ar urma să aibă loc în 15 septembrie. Există și varianta ca liberalul clujean să își declare susținerea față de candidatul Florin Cîțu pentru a-l da jos pe Ludovic Orban. Deocamdată public Cîțu nu a spus ca intră în lupta pentru conducerea PNL.

Lupta din interiorul formațiunii politice este una tot mai încinsă, existând două tabere care se luptă pentru supremație la vârful PNL. Tabăra lui Ludovic Orban  și tabăra lui Florin Cîțu.

Deocamdată Emil Boc nu și-a manifestat interesul față de funcția de președinte al PNL.

Printre opozanții lui Ludovic Orban par sa ie Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Vergil Chițac, Dan Motreanu, iar ultimii sunt Alin Tișe și Emil Boc, aceștia din urmă ignorându-l cu grație pe președintele Camerei Deputaților în vizita sa de la Cluj de săptămâna trecută. Tișe l-a atacat dur pe Orban.

Orban susține că orice lider al PNL este liber să candideze la șefia partidului, inclusiv Emil Boc sau Florin Cîțu. Orban a dat asigurări că va avea o campanie curată, fără atacuri la adresa adversarului politic.

Oricine vrea să candideze poate să candideze, este libertate în interiorul PNL. Din punctul meu de vedere, dacă voi avea un contracandidat îl asigur de o campanie corectă, care să nu vizeze adversarul politic ci binele PNL, dar și programul pentru următorii 4 ani pentru PNL și pentru România”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *