Orban o ironizează pe Viorica Dăncilă după angajarea sa la BNR: „O recomandă vocea și talentul”

Politica nationala

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că nu comentează decizia Băncii Naţionale de a o angaja pe Viorica Dăncilă pe un post de consultant, apreciind în mod ironic că o recomandă „vocea şi talentul”.

Ştirea iniţială am înţeles că nu e adevărată. Am văzut că este o dezminţire, că e angajată ca un consilier într-un departament”, a declarat Orban, la Parlament. Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un astfel de post, el a spus ironic: „Vocea şi talentul”.

Aş prefera să nu comentez. Politica de cadre a BNR o face conducerea Băncii Naţionale a României. (…) Am avut o colaborare foarte bună cu Banca Naţională în perioada pandemiei. Banca Naţională a susţinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile fiecare în domeniul de activitate şi literalmente colaborarea cu Banca Naţională a fost o colaborare benefică pentru economia românească. În ceea ce priveşte politica de personal, (…) nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit Biroului de presă al băncii centrale.

„Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *