Scandalul numărului de decese COVID-19. Ministrul Ioana Mihăilă a găsit vinovatul: „Vom lua măsuri pentru cercetarea disciplinară”

Sanatate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a nominalizat luni, la audierile ce au avut loc în Parlament, „vinovatul” pentru inadvertenţele în raportarea deceselor cauzate de Covid. Pe fundalul uriaşului scandal stârnit de declaraţiile lui Vlad Voiculescu care, după ce a fost revocat din funcţie, a acuzat că între numărul real de decese şi numărul raportat de autorităţi sunt diferenţe, Mihăilă a susţinut că vina este a unui Comitet care a fost înfiinţat în Minister în timpul mandatului lui Nelu Tătaru.

„​Aţi întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătăţii care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătăţii este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu şi vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora”, a declarat Ioana Mihăilă, citată de Hotnews, răspunzând la o întrebare adresată de deputatul PSD Alexandru Rafila.

Mihăilă a mai insistat că în mandatul lui Vlad Voiculescu „au fost evidenţiate diferenţele dintre cele două baze de date, diferenţe care, aşa cum aţi văzut şi în raport, s-au accentuat în acele perioade în care valurile pandemice au fost mai importante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *