Şoşoacă, executată de colegii senatori din nou. Nu mai are dreptul trei luni de zile să reprezinte Senatul României

Politica nationala

Plenul Senatului a respins luni, în şedinţă secretă, contestaţia senatoarei Diana Şoşoacă faţă de sancţionarea sa, menţinând avertismentul scris. Contestaţia s-a soluţionat cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Senatoarea ex-AUR Diana Şoşoacă a fost sancţionată, pe 16 martie, cu avertisment scris de către Biroul permanent al Senatului. Sesizarea împotriva Dianei Şoşoacă a fost depusă de PNL, la iniţiativa Alinei Gorghiu.

Preşedinta Comisiei Juridice, Laura Scântei, a explicat atunci că, pentru o perioadă de trei luni, Şoşoacă nu va mai putea să reprezinte Senatul României la evenimente externe şi interne.

Este pentru prima dată când se dă o astfel de sancţiune. Comisia juridică a Senatului a propus sancţionarea Dianei Şoşoacă pentru nepurtarea măştii în sala de plen, pentru discurs homofob şi extremist, dar şi pentru încălcarea legilor şi a ”normelor de bun-simţ”, se arată în raportul redactat de senatorii jurişti.

Dianei Şoşoacă i se mai reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *