VIDEO – Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită la centrul de vaccinare din Florești: „M-am vaccinat în ianuarie. Am trecut prin boală, o formă destul de gravă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a efectuat o vizită la centrul de vaccinare din comuna Florești, pentru a superviza activitatea, iar la ieșire a acordat câteva declarații presei.

Oros a declarat că s-a vaccinat și el împotriva COVID-19 în luna ianuarie, după ce în decembrie a trecut prin boală, o formă destul de urâtă.

„Spre bucuria mea am constat că vin oamenii să se vaccineze, centrul arată foarte bine, medicii care lucrează aici sunt mulțumiți de modul cum decurg lucrurile, iar asta nu face decât să mă bucure ca și floreștean și clujean.

Până la urmă este singura soluție realistă de a stopa această boală, de a opri criza sanitară și criza economică, care ne-a adus în situația de astăzi, nu numai pe noi, ci întreaga Europă.

Eu m-am vaccinat în luna ianuarie, în decembrie am făcut boala și am trecut prin ea, o formă destul de gravă. Restul familiei s-a vaccinat aici în Florești”, a mai declarat liberalul Adrian Oros.

Despre prețul grâului

„În această perioadă se fac estimări privind prețul cerealelor și se fac ultimele tranzacții înaintea de noua recoltă. Aceste estimări, jocuri de piață, se fac pe estimările producțiilor din acest an. Dacă la noi anul trecut în toată zona Mării Negre a fost o perioadă foarte secetoasă, unde a scăzut drastic producția, anul acesta producțiile vor fi foarte bune, dar sunt alte zone de pe glob, în Statele Unite, în câmpiile de vest sau Ucraina în care producțiile vor fi semnificativ mai scăzute decât anul trecut. Și atunci cei care trazacționează cerealele își fac diverse calcule și apar aceste știri.

Dacă anul trecut când seceta a fost severă, nu numai la noi, dar în tot Sud Estul Europei și producțiile au fost scăzute, prețul pâinii nu a crescut semnificativ, nici anul acesta nu avem motive de îngrijorare pentru că acesta nu este dat doar de producțiile unei anumite țări sau de fenomenele meteo. Sunt și rezerve și noi avem rezerve, la fel ca alte state, iar atunci este puțin mai complicat. Sunt doar previziuni și calcule„, a mai precizat Oros.

1 thought on “VIDEO – Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită la centrul de vaccinare din Florești: „M-am vaccinat în ianuarie. Am trecut prin boală, o formă destul de gravă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *