Cheltuieli nejustificate din bani publici făcute de Sala Polivalentă din Cluj. Directorul liberal Ionuț Rusu „a spart” peste 10.000 lei pe haine de lux

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Conducerea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, cea mai mare din România, a efectuat o serie de cheltuieli nejustificate din bani publici pe haine de lux de la unul dintre cele mai scumpe magazine din centrul comercial VIVO! Cluj-Napoca, în condițiile în care BT Arena este pe pierdere și nu a avut venituri în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Directorul Sălii Polivalente, liberalul Ionuț Rusu, susținut de primarul Emil Boc, nu a avut nicio problemă să aprobe cheltuirea a peste 10.000 de lei pe haine de lux pentru bărbați și femei de la un magazin extrem de scump din Cluj-Napoca, fără a implica platforma de licitații publice SEAP.

O anchetă marca ȘTIRI de Cluj informeaza ca „directorul Sălii Polivalente a aprobat în ultima zi a anului, în secret, pe 31 decembrie 2020, un referat de necesitate, pentru cheltuirea sumei de 10.000 de lei plus TVA, achiziție cu denumirea ”echipamente / îmbrăcăminte personal”. Achiziția este anormală, fiind vorba despre un an de pandemie, când și așa Sala Polivalentă din Cluj a avut pierderi, a dat oameni afară și a redus salariile celor rămași. În plus, Sala nu a avut activitate, pentru că nu s-au ținut deloc evenimente. Toate aceste lucruri fac ca nici măcar de echipamentele pentru angajați să nu fie nevoie”.

Factura emisă de brandul Peek & Cloppenburg pentru Sala Polivalentă și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru „angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară.

1. Cămașă Polo Ralph – 629 lei

2. Jeans Boss – 779  lei

3. Jerseu Boss – 989 lei

4. Hanorac Boss – 729 lei

5. Hanorac Noss – 499 lei

6. Jeans Joop! – 359 de lei

7. Hanorac Boss – 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn – 1399 lei

9. Hanorac Boss – 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss – 679 lei

S-au cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează  PR chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit …nimic.

1. Jachetă Wellensteyn – 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren – 183 lei

Sala Polivalentă a cheltuit în total suma de 8.732 de lei, pe hainele de la Peek & Cloppenburg, din bani publici.

În 26 februarie 2021, Sala Polivalentă mai cheltuie încă 1.098 de lei pe două perechi de pantofi de sport marca Adidas, în valoare de 730 de lei, și pe un hanorac sport Nike, de 200 de lei. Nici aici nu se știe care a fost utilitatea acestor cheltuieli. 

Directorul Ionuț Rusu este în vacanță în destinatia de lux Mykonos din Grecia și nu a raspuns la apelurile reporterului Clujul Politic.

Până la această oră, primarul Emil Boc, PNL,  nu a oferit nicio explicație referitor la scandalul cheltuirii nejustificate a banilor publici de către Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Boc tace.

Ancheta poate fi citită în întregime pe stiridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *