Cine ar putea fi noul președinte al CNA? Urmează votul în plenul Parlamentului

Politica nationala

Propunerea pentru postul de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului este Cristina Ancuţa Pocora. Această poziţie a rămas vacantă după demiterea Monicăi Gubernat, relatează Agerpres. Decizia a fost luată în şedinţa CNA de miercuri, desfăşurată cu uşile închise, iar votul a fost secret.

Acum, propunerea va fi înaintată Parlamentului, pentru a fi aprobată de plen, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Pe site-ul instituţiei, este precizat că întreaga activitate a Cristinei Pocora este în domeniul public şi al reprezentării cetăţenilor în diferite instituţii importante precum Parlamentul României sau CNA.

„O carieră în slujba cetăţenilor.. În calitate de deputat a promovat legi în privinţa protecţiei familiei, precum legea alocaţiilor, legea concediului pentru creşterea copilului sau legea privind protecţia împotriva violenţei domestice. În cadrul CNA, militează pentru respectarea drepturilor părţilor implicate în procesul media, dar şi al telespectatorilor. Cristina Pocora este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA) şi a unui master în comunicare politică în cadrul aceleaşi universităţi”, mai reiese de pe site-ul CNA.

Reamintim că, pe data de 15 iunie, plenul Parlamentului a respins, cu 35 voturi “pentru” şi 240 “împotrivă”, raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului pe anul 2020.

“Parlamentul României a respins astăzi raportul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Consecinţa este încetarea mandatului preşedintelui CNA, ca urmare a respingerii raportului CNA”, a declarat Orban la acea vreme, după votul pe raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *