Cîţu: „Nu vom introduce taxe noi. Ne vom concentra să cheltuim eficient zecile de miliarde de euro”

Politica nationala

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că le-a transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în România.

„În ceea ce priveşte investiţiile străine schimbăm strategia şi devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiţii pe piaţa internaţională pentru că doar prin acumulare de tehnologie şi know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării. Relaţia economică dintre România şi Germania este una puternică şi vrem ca aceasta să devină şi mai puternică. Strategia pe care ne-am propus-o este de a creşte progresiv alocările în direcţia dezvoltării economice”, a declarat Cîţu.

Şeful Executivului susţine că toate analizele arată că managerii au încredere în acest Guvern.

Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua şi ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia şi 15 miliarde de euro anual, prin investiţii guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient aceşti bani. Doar dacă cheltuim aceşti bani eficient avem garanţia unei creşteri economice sustenabile pe termen lung”, a afirmat Cîţu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *