Iohannis a semnat decretul de revocare al Ministrului Finanțelor. Premierul Cîțu asigură interimatul

Politica nationala

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi decretul de revocare din funcţia de ministru de Finanţe a lui Alexandru Nazare.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, şi decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiaza”, a precizat Florin Cîţu.

Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii. „În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *