Ministrul de finanțe a fost remaniat

Politica nationala Slider

Ministrul de finanțe Nazare a fost remaniat.

„Am primit un telefon în cursul zilei de marți de la premier. M-am bucurat foarte mult. M-a bucurat, de asemenea, faptul că am ocazia să discut față în față, pentru că din primele zile ale lunii martie nu am mai avut această ocazie. În ședințele de Guvern vorbeam, dar nu am avut o întâlnire pe subiecte concrete”, a spus Alexandru Nazare la Antena 3 citat de Libertatea.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, la Craiova, că era normal să înceapă analiza ministerelor cu Ministerul Finanţelor, acolo unde el însuşi a propus ministrul. ”Este important ca proiectele de la Ministerul Finanţelor să continue într-un ritm alert”, a declarat Cîţu, precizând că întreaga echipă guvernamentală trebuie să performeze.

Am promis că voi face o analiză a tututor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul (…) Este important ca proiectele de la Ministerul Finanţelor să continue într-un ritm alert pentru că este nevoie de ele pentru România”, a declarat, joi seară, la Craiova, Florin Cîţu.

Premierul a precizat că vrea ca echipa guvernamentală, în întregul ei, să performeze.

”Contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze, nu este vorba despre numele unui ministru X sau Y este vorba despre toată echipa, iar resposabilitatea mea în faţa românilor este ca toată echipa să performeze. Atunci când văd că avem undeva dificultăţi în a performa nu voi da înapoi pentru a lua decizia cea mai bună pentru români”, a mai afirmat Cîţu.
 
Acesta neagă că remanierea are vreo legătură cu faptul că Alexandru Nazare nu-i susţine candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Cîţu a explicat că Nazare face parte din organizaţia Prahova care deocamdată nu şi-a exprimat opţiunea pentru vreunul dintre candidaţi.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului.

Alexandru Nazare a relatat, într-o postare pe Facebook, discuţiile cu premierul anterioare revocării sale de la Finanţe, afirmând că acesta i-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu ”echipa”. În opinia fostului ministru, prim-ministrul s-ar fi putut referi la faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL.

De asemenea, Nazare subliniază că Florin Cîţu i-a cerut demisia cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, iar o demisie înaintea unei emisiuni de eurobonduri ar fi afectat condiţiile pe care ţara noastră le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *