Ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Bursa Locurilor de Muncă din Cluj: „Situația este optimistă aici. Avem aproape 1800 de joburi disponibile”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă astăzi la Cluj-Napoca pentru a lua parte la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Cluj, prima de acest gen desfășurată după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare.

Interesul a fost unul foarte mare, clujenii în căutarea unui loc de muncă au stat la coadă pentru a intra la Cluj Arena.

Turcan a ajuns la Cluj în jurul orei 11.00 și a stat de vorbă cu angajatori, dar și cu oameni care se aflau în căutarea unui loc de muncă.

Este a 4-a bursă pe care o organizăm după instituirea măsurilor de relaxare. Au fost pînă acum 1.400 de cereri din partea angajatorilor și o treime dintre locurile de muncă fie au fost deja ocupate, fie sunt în curs de ocupare.

La Cluj, situația este mult mai optimistă. Avem aproximativ 1.800 de locuri de muncă, deci practic cât am avut în celelalte trei județe la un loc. Dintre acestea, 540 sunt pentru absolvenții de studii superioare și eu cred că la finalul acestei zile rezultatele sunt încurajatoare„, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a spus că la Cluj există vești bune pentru piața de muncă, iar de la începutul anului până acum au fost create peste 100.000 de noi locuri de muncă.

Dacă ne concentrăm în continuare pe partea de ocupare vom avea resurse din întărirea mediului economic pentru susținerea celorlalte activități ale Ministerului Muncii și anume pensii, salarizare și asistență socială”, a mai spus ministrul Muncii.

La nivelul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă sunt în total 480.000 de locuri de muncă cerute de angajatori și doar 200.000 de persoane în căutarea unui loc de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *