Pesedista Ana Birchall, atac dur la ministrul Justiției. „Nu a făcut nimic în şase luni în afară de exerciţii de imagine”

Politica nationala

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall l-a contrazis, sâmbătă, pe actualul ministru Stelian Ion în legătură cu lipsa de procurori care să lucreze la DNA şi DIICOT. Ea susține că sunt 900 de procurori, din 2.400, care deţin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel şi de pe lângă Înalta Curte.

„Chiar nu înţeleg lamentările publice ale domnului ministru al Justiţiei Stelian Ion care afirmă cu seninătate că nu sunt procurori care să se califice pentru a lucra la DNA şi DIICOT. În realitate, cifrele îl contrazic pe domnul Stelian Ion pentru că în România sunt aproape 900 de procurori care deţin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel şi de pe lângă Înalta Curte dintr-un total de aproximativ 2.400 de procurori. Ori domnul ministru Stelian Ion nu cunoaşte aceste cifre, ceea ce este foarte grav pentru că ar trebui să le cunoască şi, după mai mult de 6 luni, să aibă habar de ce se întâmplă în sistemul judiciar.

Ori domnul Stelian Ion le cunoaşte şi minte în mod deliberat, manipulând opinia publică, desconsiderând astfel inclusiv atribuţiile tuturor judecătorilor de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie”, a postat, sâmbătă, pe pe pagina sa de Facebook, Ana Birchall.

Birchall îl acuză pe Stelian Ion că nu a făcut nimic în şase luni de mandate, în afară de „exerciţii de imagine personale”.

„Oare nu va da de gândit domnule ministru că cifrele reale vă contrazic, arătând clar că este o bază de selecţie de aproape 900 de procurori, astfel încât să se promoveze la DNA şi DIICOT procurori care să întocmească rechizitorii într-o manieră profesionistă care să nu ducă la îngroşarea statisticilor şi a achitarilor, ci la condamnări şi la recuperarea prejudiciilor şi banilor furaţi românilor? În 6 luni de zile nu aţi făcut NIMIC în afară de exerciţii de imagine personale! Sunteţi ministrul ZERO realizări.

Dacă s-ar realiza ce propune Stelică Ion riscăm să avem la DNA sau DIICOT procurori care până la acel moment au anchetat doar infracţiuni de furt simplu, de exemplu”, a mai scris Birchall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *