Când ar putea veni o nouă majorare a pensiilor?

Politica nationala

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu vrea să vândă iluzii nimănui în ceea ce priveşte o eventuală mărire a pensiilor anul acesta, subliniind că majorarea acestora poate avea loc în funcţie de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Pe de altă parte, Ciucă s-a declarat optimist.

Sunt foarte optimist, dar şi realist în acelaşi timp şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie şi în funcţie de colectări”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de B1.ro

Premierul a mai precizat că de la 1 aprilie va fi introdusă factura electronică, iar din 1 iulie aceasta va deveni obligatorie.

Toate elemente care vor aduce beneficiu în sensul reglementării şi monitorizării trasabilităţii mărfurilor şi a banilor ne-au dus la concluzia că prin aceste măsuri vom putea să sporim atragerea şi o plată a taxelor cât se poate de aproape de realitate”, a continuat Ciucă.

Întrebat dacă nu se poate ajunge la o indexare de pensii şi salarii, având în vedere că va creşte gradul de colectare a veniturilor la stat, Nicolae Ciucă a răspuns:

Toate aceste măsuri vor fi luate în funcţie de cum evoluează situaţia concretă”.

Aţi vorbit de inflaţie, de creştere a preţurilor. Ele reprezintă indicatorul la care ne raportăm în toate analizele pe care le facem.

Ne întâlnim de trei – patru ori, de câte ori e nevoie cu ministrul Finanţelor, ministrul Muncii, al Economiei, aşa încât să putem să avem soluţiile necesare pentru orice derapaj legat de aceşti indicatori”, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *