Dacian Cioloş, după includerea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO: „O veste mare. Nici nu putea să existe un cadou mai nimerit de ziua mea”

Politica nationala

Dacian Cioloş, copreşedinte al USR-PLUS, a lăudat, marţi, includerea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, descriind acest pas ca fiind cel mai “nimerit” cadou pe care l-ar fi putut primi de ziua sa de naştere.

„Roşia Montană a intrat, astăzi, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este o veste mare şi nici că putea să existe un cadou mai nimerit de care să mă bucur de ziua mea. Comunitatea din Roşia Montană, pe care o cunosc, merita această şansă de multă vreme, pentru că oamenii de acolo, dar şi alte organizaţii civice din ţară s-au bătut ani în şir pentru această recunoaştere. E o şansă unică la dezvoltare durabilă, o şansă pe care sper să putem să o exploatăm din plin”, a precizat liderul USR-PLUS.

De asemenea, Cioloş a ţinut să sublinieze că finalizarea pozitivă a dosarului Roşia Montană, a cărei includere în patrimoniul UNESCO a fost pusă sub semnul întrebării în ultima perioadă, este victoria tuturor celor care, prin implicarea lor civică, au salvat “una dintre cele mai de preţ comori ale istoriei vechi a românilor”.

„Însă dincolo de prestigiul de a fi parte a Patrimoniului UNESCO, este vorba în primul rând de găsirea unor soluţii economice şi sociale viabile şi durabile, de dezvoltare turistică. Toate acestea, gândite pe profilul zonei, vor aduce bunăstare pentru oamenii din regiune. Felicitări tuturor celor care au crezut în această şansă şi care au făcut posibil momentul de azi!”, a conchis Cioloş.

Mesajul lui Cioloş vine în contextul în care Roşia Montană a fost înscrisă astăzi în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii şi în Patrimoniul mondial în pericol, în urma deciziei Comitetului Patrimoniului Cultural UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *