OFICIAL – Roşia Montană, înscrisă în patrimoniul UNESCO

Politica nationala

Situl Roşia Montană a fost înscris, marţi, în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii şi în Patrimoniul mondial în pericol, în urma deciziei Comitetului Patrimoniului Cultural UNESCO, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma recomandării ICOMOS – Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor –, care a susţinut înscrierea sitului şi în Patrimoniul mondial în pericol, deoarece în prezent nu există nicio certitudine că nu pot fi reluate activităţile miniere în zonă.

„Înscrierea în Patrimoniul mondial în pericol reprezintă o oportunitate de a alerta comunitatea internaţională în privinţa siturilor în pericol”, a subliniat raportorul din partea ICOMOS.

În plus, ICOMOS a recomandat ca experţii să facă o vizită în zonă în vederea efectuării de recomandări şi controale, astfel încât „să fie întreruptă cât mai rapid autorizaţia pentru exploatare minieră”.

Nu au existat amendamente sau comentarii din partea niciunui membru al Comitetului Patrimoniului Cultural UNESCO în legătură cu propunerile făcute de ICOMOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *